inför ert besök

Q & A

Det är ju alltid saker man funderar på när man ska till ett nytt ställe och vi har börjat lära oss vad ni undrar över så vi har samlat allt i några punkter nedan.
Se om du finner ditt svar nedan annars maila till slottet@thenorrmans.se

VEM FÅR KOMMA TILL SLOTTET?

Alla som gjort en förbokning är välkomna!

KAN VI BESÖKA RESTAURANGEN UTAN RUM?

Självklart välkomnar vi alla gäster! Tänk bara på att boka ditt bord online så att vi kan välkomna dig och se till att ditt bord är klart.

NÄR ÄR CHECK-IN & CHECK-OUT?

Vi välkomnar våra gäster från kl 15:00 och ser gärna att om ni anländer efter 18:00 meddelar detta senast dagen innan. Utcheckning är senast 11:00 på avresedagen. För konferenser är utcheckning efter frukost.

NÄR KAN VI ÄTA FRUKOST?

Vår frukost serveras á la carte från köket. Tisdag till fredag serveras frukost mellan 07:00 och 10:00ish. Lördag till söndag serveras frukost mellan 08:00 och 10:0ish.

PARKERING

På ön finns det 2 parkeringar som fritt används av hotellets gäster. Önskar  ni att lämna bagage  så är man välkommen att köra upp till slottets entré. Vi kan även vara behjälpliga med parkeringen av bilen. Det finns en handikappsparkeringsplats vid slottet.

HÄNGER ANNA & LARS PÅ SLOTTET 

Det är inte så ofta ni ser dem men de luskar ofta runt i kulisserna eller så är de ute på andra uppdrag.

HUND

Hundar är hjärtligt välkomna till slottet! De får gärna sova över i ett av paviljongsrummen. Ingen kostnad tillkommer.

ANTAL RUM 

Totalt har vi 27 dubbelrum, 13 av dessa rum är på slottet varav 3 sviter. Sviterna är inte nödvändigtvis störst men de är de rum vi har ett särskilt gott öga till med massa sköna produkter från Aesop och täcken från Happy Fluffy Cloud. I paviljongen som ligger vackert till nere vid sjökanten 50 meter från slottet finns det 14 rum.

DOFT OCH LJUD 

Vad är det som luktar? På The Norrmans Castle så jobbar vi med alla sinnen och det sprider sig specialproducerade dofter i korridorer och lounger. Är du allergisk eller överkänslig mot doft är slottet inte rätt plats för dig. Till dessa specialdofter finns det också matchande ljudeffekter för en maximal helhetsupplevelse!

BOUTIQUEN

Här går det köpa alla produkter från Aesop som vi använder och täckena från Happy Fluffy Cloud som finns i sviterna och tillval i övriga rum. Ibland säljer vi små surpriser som Anna ställt in eller så gör vi pop up butik. Följ med på sociala medier på det som sker.

ELBIL

Vi har en laddningspunkt för elbilar. Lämna bara nycklarna i receptionen så tar vi hand om resten. Det går inte att förboka utan är i mån av plats. 

GDPR

Den här kräver lite mer plats, ta kontakt och vi hjälper dig gärna med alla frågor!

AKTIVITETER

Vad gör man mer än njuter av alla sinnen på slottet? Det finns lektyr och spel utspridda på slottet och utomhus under de varmare månaderna kan man spela krokett, boule och kubb. Men man även låna våra stand up paddel boards och ge sig ut på sjön (tyvärr inte under april-juni månad då sjöns fågelliv är skyddat). Vill man ut och springa i skogarna när det är mörkt finns pannlampa och reflexväst att låna. Vi rekommenderar också gärna en vandringsled någonstans ute i naturreservatet som omringar slottet.

BARN PÅ SLOTTET?

Vårt främsta fokus är att skapa en intressant och avslappnande miljö. Vi skapar upplevelser för vuxna och många av våra gäster väljer att lämna sina barn hemma. Känner ni ändå att era barn passar in i miljön och inte stör de som vill slappna av så gäller samma förutsättningar och priser som för vuxna.

INTERNET 

Trots att vi bara är 30 minuter från Malmö så är inte alltid mobiltäckningen perfekt på slottet. Vi har tjocka väggar så ibland får man gå ut för att ta telefonsamtal. Vi ser detta som en fördel. Det är skönt att lägga ifrån sig telefonen ibland och njuta utan distraktionsmoment. Sen har vi naturligtvis internet och wifi men det är inte det snabbaste så ladda gärna ner i förväg om ni har stora filer eller konferenspresentationer som ni behöver under er vistelse hos oss!