Här finner du

Små praktiska sakeR

Som man ibland funderar över

Se om du finner ditt svar nedan annars maila slottet@thenorrmans.se


Det ibland så tråkiga men ack så viktiga 

Praktiskt

Det är ju alltid saker man funderar på när man ska till ett nytt ställe och vi har börjat lära oss vad ni undrar över så vi har några punkter nedan:Vem får komma till slottet? Alla är välkomna som har gjort en förbokning!

Incheckning Vi välkomnar våra gäster från kl 15:00 och ser gärna att om ni anländer efter 18:00 meddelar detta senast dagen innan. 

Utcheckning Utcheckning är senast 11:00 på avresedagen. För konferenser är utcheckning efter frukost.

Betalmedel Vi tar emot betalning med Visa och Mastercard. Även swish är möjligt. Hotellet är kontantfritt.

Frukost Vår frukost serveras till största del á la carte från köket. Vissa delar serveras på buffé. Tisdag till fredag serveras frukost mellan 07:00 och 09:00ish. Lördag till söndag serveras frukost mellan 08:00 och 10:00ish.

Restaurang Restaurangen är främst för de som bor på hotellet men det finns vid tillfällen också möjlighet att komma och njuta av  Daniel Lindgrens med teams matlagningskonst även för de som inte bor på slottet. För tillgänglighet vänligen maila restaurant@thenorrmans.se. Bokningen är gjord först vid återkopplande emailbekräftelse. 

Bar Klart det finns bar för våra hotell- och restauranggäster! Öppnar 15:00 och stänger sent. Med tanke på vårt alkohol-tillstånd är medtagen dryck ej tillåten på ön.

Hund Hundar är hjärtligt välkomna till slottet! Och de får gärna sova över i ett av paviljongsrummen. Ingen kostnad tillkommer.

Parkering På ön finns det 2 parkeringar som fritt används av hotellets gäster. Önskas bagage lämnas vid entrén till slottet så är man välkommen att köra upp till slottet. Vi kan även vara behjälpliga med parkeringen av bilen. Det finns även en handikappsparkeringsplats vid slottet.

Hänger Anna & Lars på slottet Ni finner dem ofta på plats men inte alltid då de också är ute och bygger och grejar med andra projekt. 

Telefon Smidigast når man oss på mail men ibland så är det akut och då kan du ringa 040-480440

                                              Elbil Vi har en laddpunkt för elbilar. Lämna bara nycklarna i receptionen så sköter vi resten.

Antal rum Totalt har vi 27 dubbelrum och 54 bäddar. 13 av dessa rum är på slottet varav 3 sviter. Sviterna är inte nödvändigtvis störst men de är de rum vi har ett särskilt gott öga till och som får lite extra lullull med massa sköna produkter från Aesop och täcken från Happy Fluffy Cloud. I paviljongen som ligger helt magiskt nere vid sjökanten 50 meter från slottet finns det 14 rum. Alla rum har egna badrum alla med dusch även några på slottet som har badkar.

Antal gäster per rum Alla vår rum är dubbelrum och våra paket är för 2 personer. I några av rummen på slottet finns det plats för extrasängar och dessa passar bäst för barn och tonåringar som gillar maten för vuxna. 

Boutiquen Här går det köpa alla produkter från Aesop som vi använder och täckena från Happy Fluffy Cloud som finns i sviterna och tillval i övriga rum. Men även keramiken som Titti gör och som man äter och dricker ur på slottet!

Internet Trots att vi bara är 30 minuter från Malmö så är inte alltid mobiltekniken perfekt på slottet. Dessutom har vi tjocka väggar så ibland får man gå ut för att ta telefonsamtal. Vi ser detta som en fördel! Det är skönt att lägga ifrån sig telefonen ibland och njuta utan distraktionsmoment. Sen har vi naturligtvis internet och wifi men det är inte det snabbaste så ladda gärna ner i förväg om ni har stora filer eller konferenspresentationer som ni behöver under er vistelse hos oss! Fiber skall hitta hit under hösten 2022 enligt trovärdiga källor.

Strykjärn? Vi har steamers som man kan låna till rummet om något som man verkligen vill ha på sig är skrynkligt!

Produkterna på rummet  Svårt att inte älska Aesops underbara produkter. Dessa finns i överflöd på rummet och de är där för att förgylla din tillvaro. Vill ni ta hem någon av dem så finns de att köpa i Boutiquen. Medtagna från rummet debiteras i efterhand.

Doft och ljud Vad är det som luktar? Jo på The Norrmans Castle så jobbar vi med alla sinnen och det sprider sig specialproducerade dofter i korridorer och lounger. Är du allergisk eller överkänslig mot doft är slottet inte rätt plats för dig. Till dessa specialdofter finns det också matchande ljudeffekter för en maximal helhetsupplevelse!

Aktiviteter Vad gör man mer än njuter av alla sinnen på slottet? Det finns lektyr och spel utspridda på slottet och utomhus under de varmare månaderna kan man spela krokett, boule och kubb. Men man även låna våra stand up paddel boards och ge sig ut på sjön (tyvärr inte under april-juni månad då sjöns fågelliv är skyddat). Vill man ut och springa i skogarna när det är mörkt finns pannlampa och reflexväst att låna.

Golf Vi samarbetar med Romelåsens GK och där får man vid betalning vid uppvisande av bokningsbekräftelse 50% rabatt på greenfeen på ankomstdagen, under vistelsen och även på avresedagen.

Personalens uniformer? Du kanske undrar vad det är för tokiga uniformer som personalen har på sig? De är från en designer som heter MaxJenny. Du hittar dem på shop.maxjenny.com 

Bröllop Vi kommer hålla några få bröllop under 2023. Kontakta oss för prisuppgifter och upplägg.

Barn på slottet? Vårt främsta fokus är att skapa en spännande och avslappnande miljö. Vi skapar upplevelser för vuxna och många av våra gäster väljer att lämna sin barn hemma. Känner ni ändå att era barn passar in i miljön och inte stör de som vill slappna av så gäller samma förutsättningar och priser som för vuxna.

Avbokningsregler Vid bokning förbetalar man som gäst hela bokningsvärdet. Detta återbetalas vid avbokning fram till 7 dagar före ankomst. Efter detta återbetalas inte beloppet. Vänligen noterar att policyn även gäller för avbokningar gjorda till följd av pandemin. Konferenser, events, provningar eller privata sällskap på 8 personer eller fler återbetalas inte senare än 1 månad innan ankomst. För konferensbokningar och gruppbokningar följer vi i övrigt Visitas allmänna regler och avtal gällande avbokningsregler.

GDPR 25 maj 2018 fick vi, Sverige och hela EU en ny lag, GDPR, general data protection regulation. Den ersätter den gamla lagen PUL, personuppgiftslagen. Det skydd som fanns tidigare hur vi hanterar personuppgifter har förstärks via denna lag och det innebär att vi, vid vissa tillfällen kommer behöva fråga er hur vi får lov att hantera era uppgifter, såsom namn, mail, adress, telefonnummer, bokningshistorik etc. Genom att godkänna våra villkor, godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter. Ni har även rätt att få tillgång till de uppgifter som vi lagrar, och få information var det lagras.När du gör en bokning på The Norrmans Castle behöver vi viss information om dig/er för att kunna hantera och garantera bokningen. Vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning.Önskar du få erbjudanden och nyhetsbrev framöver behöver du själv anmäla detta, vi kommer ställa frågan, och trots ditt godkännande kan du när som helst avregistrera dig. Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter såsom lagen föreskriver. Vi förbehåller oss rätten att dela dina uppgifter med underleverantör när det är nödvändigt för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga service och då särskilda skäl föreligger, t.ex. att polis, åklagare eller liknande begär uppgifter. Vi använder informationen för att kunna identifiera dig som boende hos oss och uppgifterna kommer finnas hos våra personuppgiftsbiträden Visbook och Sirvoy. The Norrmans sparar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppnå de ändamål som beskrivs i policyn. Om du avregistrerar dig från våra tjänster tar vi bort dina personuppgifter så snart vi kan.